Annemarie en Wim in América Latina

Videos

Brazilië

Eenmaal thuis konden we ook de videobestanden van de fotocamera uitlezen. Dat was het moment dat we nog een complete video van Brazilië konden maken ipv alleen de Pantanal. Aflevering 1 dus uit 'Verhalen uit Zuid-Amerika' :-)

Cuba

Laatste aflevering alweer. Na deze indrukwekkende trip door Cuba is het gedaan. We komen naar huis.

El Chepe

We nemen de El Chepe express die ons van Los Mochis naar Chihuahua brengt langs spectaculaire landschappen en traditionele dorpjes. We maken drie stops om al fietsend en wandelend het landschap nog meer in ons op te nemen.

El Zorro

Special Edition! In aflevering 15 uit de serie 'Verhalen uit Zuid-Amerika' komt een jongensdroom uit.

Baja California Sur

We ontvluchten de Amerikanen uit San José del Cabo en strijken twee dagen neer in Rancho Sol de Mayo. Niks all inclusive, maar weer lekker zelf koken. ?

Mexico City

Eigenlijk zouden we Mexico City pas later op onze reis bezoeken, maar door de aardbeving is onze doorgaande vlucht gecanceld en besluiten we de planning om te gooien. We blijven vier dagen in deze rouwende, maar prachtige stad.

Groeten uit Colombia

We huren een auto om daarmee een gedeelte van Colombia, wat op de overheidspagina als 'gebied met veiligheidsrisico's' wordt omschreven, te doorkruisen. Een mooie aanvulling op ons verhaal.

Amazonas, Colombia

Aflevering 11 uit de serie 'Verhalen uit Zuid-Amerika'. Even een trailer nog tussendoor. Omdat we zo gecharmeerd waren van Leticia, een klein stadje in de Amazonas van Colombia op de grens met Peru en Brazilie.

The Treehouse Lodge

Aflevering 10 (!) uit de serie 'verhalen uit Zuid-Amerika'. Het was moeilijker om een verhaal te schrijven over onze ervaringen in de lodge dan een film te maken. We kregen er geen genoeg van. Van meer dan 60 min film hebben we voor jullie en onszelf een compilatie van 7 min gemonteerd.

MachuPicchu

Aflevering 9 uit de serie 'Verhalen uit Zuid-Amerika'. Wie kent de MachuPicchu niet? De beelden zijn een mooie aanvulling op ons verhaal.

Puno & Belmond Andean Explorer

Aflevering 8 uit de serie 'Verhalen uit Zuid-Amerika' Puno is onze eerste stop in Peru om meer te zien van het land en de cultuur dan de beroemde Machu Picchu. Na Puno geven we onszelf een luxe treinreis cadeau naar Cusco. Wauw!

La Paz en de 'death road'

Aflevering 7 uit de serie: Verhalen uit Zuid-Amerika. La Paz is een drukke, maar ook indrukwekkende stad waar we erg van genieten. Maar dit filmpje gaat voornamelijk over ons grote avontuur; een afdaling met de mountainbike op de 'death road'; de oude verbindingsweg tussen La Paz en Coroico. Een smalle weg langs diepe ravijnen, waar jaarlijks 200-300 mensen omkwamen door busongelukken of ongevallen met vrachtwagens. Inmiddels is de weg alleen nog in gebruik voor de toeristische mountainbike tochten. Langs de weg staan verschillende kruisen die de plek markeren waar ook enkele toeristen zijn omgekomen. Gelukkig weten we dat pas achteraf...

Salar del Uyuni

Aflevering 6 uit de serie 'Verhalen uit Zuid-Amerika'. Vanaf de beroemde zoutvlakte van Bolivia: Salar del Uyuni: 10.582km2 aan zoutvlakte....40.000 jaar geleden was dit nog een meer... Excuses voor de (soms) slechte geluidskwaliteit: onze filmpjes nemen we op met de IPhone :-).

Natuurgeweld in Argentinië en Chili

Aflevering 5 van de serie: 'Verhalen uit Zuid-Amerika'. We veranderen van vorm, IMovie trailer was fijn, maar nu gaan we de documentairestijl toepassen. Van het wonderschone en sterk wisselend landschap rondom Salta, via de fantastische route over de Andes naar Chili met z'n prachtige natuur.

Wild-West Paraguay

Aflevering 4 van 'Verhalen uit Zuid-Amerika'. We beleven Paraguay als in een soort van Roadmovie.

Onder water

Verhalen uit Zuid-Amerika deel 3; De watervallen van Iguazu.

Uruguay

Verhalen uit Zuid-Amerika deel 2; Uruguay

Pantanal

Al eerder beleefd en al eerder de link geplaatst bij verhalen. Maar nu zou deze link moeten werken :-)