Annemarie en Wim in América Latina

Si Phan Don en de hoogvlakten van Bolaven

Weer eentje om te googlen; dus bio/ak collega's....... Een grote hagedisachtige denken wij zo. De staart is overigens net zo lang als het lijf.

Reacties

Reacties

Liny

Inderdaad een hagedisachtige, namelijk een varaan:

"De grootste nu levende hagedissen behoren tot de familie van de varanen. De ongeveer 30 soorten leven in Afrika, Australië, Indonesië en Zuid-Azië. Ondanks verschillen in afmeting, ze kunnen tussen 20 cm en 3 m lang worden, hebben alle varanen een langgerekt lichaam en een lange hals en staart. De poten zijn goed ontwikkeld, hierdoor kunnen varanen snel lopen kunnen ze uitstekend klimmen. Ook in het water kunnen ze zich prima redden. De tong van de varanen is aan de voorzijde gevorkt en kan ver naar buiten gestoken worden. De bek kan wijd geopend worden. Beide eigenschappen wijzen op een nauwe verwantschap met de slangen."

Ik kwam geen 30, maar ca. 60 soorten soorten op een wetenschappelijke index, dus welke jullie precies gezien hebben, blijft even ongewis.

Chris

Varanus bengalensis nebulosus

Nogal agressief. Beten kunnen bloedvergiftiging veroorzaken, dus oppassen.

Hannie

Hoi Wim, Annemarie
Ik vind die raadseltjes van jullie wel leuk. Het is in elk geval een varaan. Chris zou heel goed gelijk kunnen hebben, maar op de varanensite van google vond ik een plaatje van een varaan die er ook wel erg op leek. Kijk zelf maar. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Asian_water_monitor_(Varanus_salvator_salvator).JPG
Verder weer veel plezier. groet Hannie

Bert

Hoi faunadislekten,

Wel allerlei boeken meenemen over oude gebouwen en zo maar een beetje faunagids ho maar. En wil je niet aan collega's aardrijkskunde vragen wat dit voor beest is. Die weten alleen waar de grond uit bestaat waar zo'n beest op loopt. Ik heb ook liever niet dat geschiedeniscollega's zich hier in mengen maar dat ter zijde.
Overigens was ik al heel blij dat jullie het geen salamander noemden dus hagedis is genoeg (je snapt, ik heb ook geen idee enben te lui om te goegelen). Hier is het momenteel de natte moesson. Al enkele dagen komt er af en toe een plens water naar beneden die de vergelijing met die bij jullie glansrijk zou doorstaan. De avondvierdaagse is zelfs avonddriedaagse geworden door het slechte weer. Gister was ik aan de beurt in de stromende regen voor 5 km. Daar doe je dan ruim twee uur over omdat je meer stil staat dan dat je wandelt )-:
Verder gaan wij ook langzaam richting vakantie. Nog een week en daarna al toetsweek. Dan projecten en enkele vergaderingen en wij sluiten af met personeelsdag 1 op donderdag en personeelsdag 2 op vrijdag na het geslaagde (wat bbq betreft en niet de softbal!) feest van verleden jaar. Tenslotte; we hebben de daad bij het woord gevoegd en ook spaarverlof aangevraagd! Volgend jaar beginnen we te sparen.
Jullie veel genot verder en blijf mailen.
Kus,
Bert

Renée

Hahaha, 'aiiks...'

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!